• Isabel Bjurmalm

Fokus Öckerö & Arena Arbetsliv Dagen

FOKUS Öckerö är namnet på den samverkan som sker mellan skola och näringsliv i Öckerö kommun.


Detta arbete utförs för att skapa naturliga relationer mellan näringslivets företag och skolan så att företagen får möjlighet att exponera sig mot framtidens arbetskraft och för att öka sin attraktionskraft ur ett kompetensförsörjningsperspektiv.


Arena Arbetsliv Dagen

Den 24 september höll Öckerö kommunala och privata skolor, BNE och Öckerö Företag ett gemensamt informationsmöte om aktiviteten Arena Arbetsliv som är en modell för att utveckla samverkan mellan näringsliv och skola.


Vi planerar att till november bjuda in företag och offentliga verksamheter i Öckerö kommun till en eftermiddag i Heden skolan. Denna eftermiddag får företagen och verksamheterna möjlighet att träffa elever och föräldrar för korta presentationer.


Syftet med aktiviteten är att elever skall "hitta" företag som intressanta för praktik och föräldrarna får en bild över företag i Öckerö kommun samtidigt som företagen får möjlighet att visa upp sig och sin verksamhet för målgruppen elever och föräldrar.

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Öckerö Företagarförening 

Klåva hamnväg 12   
475 42  HÖNÖ

info@ockeroforetag.se

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Öckerö Företag är ett självklart val för dig med företag inom Öckerö kommun som söker ett inspirerande nätverk för samverkan och kompetensutveckling - välkommen!