Laddar Evenemang

Företagsfrukost

4 oktober, 2023 @ 08:30 - 09:30

Elektrifiering berör… idag och i framtiden kommer det även att påverka det marina och maritima såväl kommersiella verksamheter som privat.

Vi har glädjen att välkomna Björn från Business Region Göteborg som har Göteborgs stads uppdrag att leda ett koordineringskontor för etableringen av Northvolts batterifabrik i Torslanda.

Etableringen är en av flera industriella påverkanskrafter för övergången till elektrifierad energi där maritim- och marin verksamhet är en. För Öckerö kommun är det viktigt att säkerställa det prognoserade energibehovet i framtiden och att lyssna på Björn ger förhoppningsvis en bild av vad som kommer att krävas och hur näringslivet påverkas.

Det är med stor glädje vi får välkomna Björn till Öckerö och vår företagsfrukost, vi ser fram emot att träffas den 4 oktober.

Varmt välkomna alla företagare med kollegor.

 

Björn Gustafsson, Business Region Göteborg
Björn leder ett koordineringskontor för Göteborg stad i anledning av etableringen av Novo Energys batterifabrik.  Förutom arbete med etableringen på BRG är Björn Styrelseordförande i Göteborg Energi nät AB, Göteborgs stads elnätsbolag.

Björn leder ett koordineringskontor för Göteborg stad i anledning av etableringen av Novo Energys batterifabrik. Novo Energy är ett samägt bolag mellan Northvolt och Volvo Car group som satsar ca 30 mdr i en ny fabrik för att tillverka batterier till ca 5 – 700 000 bilar per år. Projektet räknar med att säkerställa ca 6000 arbetstillfällen i Göteborgsregionen. Förutom arbete med etableringen på BRG är Björn Styrelseordförande i Göteborg Energi nät AB, Göteborgs stads elnätsbolag, och är väl insatt i utmaningen inom dagens eldistributionsfrågor.

Inslag i frukostmötet 4 oktober 2023.

Frukostens informationsdel fördelas mellan information från Öckerö BNE och företagsföreningen Öckerö Företag..
Övrig tid kommer att kretsa kring samtal och möten mellan deltagarna.

 • Frukosten serveras
 • Mingel 20 minuter i loungen och foajén.
 • Förflyttning till hörsalen Arken (08.55)
 • Öckerö företag och Öckerö BNE öppnar informationen
 • Vi möter Björn Gustafsson från BRG.
 • Frukosten avslutas (09:30)

Ambitionen med företagsfrukosten är att fortsätta bygga ett gott företagsklimat som skall bidra till att skapa tillväxt och lönsamhet för kommunens företag. Vi välkomnar både företagare med medarbetare att delta.

Anmälan, tid & plats

 • Datum: Onsdag den 4 oktober 2023
 • Tid: Samling 08:30 – 09:30
 • Plats: Kompetenshuset Öckerö 
 • Anmälan sker via naringsliv@ockero.se senast måndagen den 2 oktober 2023. Anmälan är obligatorisk.Vi uppskattar att ni anger namn på deltagarna i ert mail. (för att uppfylla skattekraven på representation)

Share This Event

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Detaljer

Datum:
4 oktober, 2023
Tid:
08:30 - 09:30